Katalysator

Katalysator er et kommunikationsbureau i Aarhus. Med afsæt i en journalistisk faglighed hjælper de virksomheder og institutioner med at kommunikere skarpt til deres kunder og interessenter.

Client

Katalysator

Role

Brand design / Visual Identity / Print / Digital

Discipline

Branding, brevlinje, corporate website

Awards
Det har virkelig været værdifuldt for os, at vi har fået skabt en stærk visuel identitet – også mere end vi havde forestillet os på forhånd. — Brian Stræde, Kommunikationsrådgiver og journalist
Om processen

Stræde & Krusell kommunikation og Adjektiv, to århusianske tekstbureauer, slog i 2009 kompetencerne sammen under det nye navn; katalysator. De kom til os da de ville sætte gang i en identitetsprocessen og skabe en ny visuel identitet til det fælles nye navn.

Vi satte gang i en proces, hvor vi med en workshop fyldte de 3 partnere med spørgsmål og tanker. Det resulterede i en dybdegående snak omkring målgruppe og kompetencesættet, som skulle udbydes og herefter udformningen af et brandpaper, hvor alle disse ting var nedfældet.

Vi startede med at udvikler ideer over deres tanker til den visuelle identitet, før vi kom til at bygge nogle faktiske materialer. Vi valgte at bruge en simpel tilgang, hvor vi lod tekst, som de arbejder med, være den centrale del af identiteten. Derfor er der valgt en karakterfyldt font, som kunne være at skabe identitet i sig selv.

Det simple bliver understreget af den klare gule farve, som arbejder mod en mørk brun kontrast. Til papir har vi valgt et materiale, som minder om bagsiden af en A4 blok. Grå, kornet genbrugspapir. Der var ingen referencer til hvorfor det skulle være denne, det giver blot en rigtigt lækkert feel og skaber særpræg.

Efter den visuelle identitet var på plads, startede vi med at bygge en brevlinje, lave salgsmaterialer og ikke mindst websitet. Katalysator har en stærk tro på content marketing, så bloggen har vi kælet lidt ekstra for. Den spiller en hel central rolle i den måde, som Katalysator vil bygge deres egen marketingprofil op. Derfor skal den også være lækker, når det ofte er første møde med Katalysator som virksomhed for modtageren. Websitet er lavet responsivt senere hen og fungerer i 4 stadier. Backenden er bygget på Wordpress og tunet med custom fields for bl.a. at kunne lave in-content referencer mellem blogindlæg.

Cardboard baby!

Vi har brugt en forfinet pap af brugt papir til tryksager. Vesterkopi hjalp os med at finde det præcise materiale og teste farver herpå, for at sikre kvaliteten hele vejen igennem materialerne.